Huisarts in opleiding

 

Onze praktijk is verbonden aan de universiteit in Maastricht voor het opleiden van nieuwe huisartsen. Een huisarts in opleiding is een afgestudeerde arts die zich specialiseert in de huisartsgeneeskunde.

 

De huisarts in opleiding (AIOS) volgt een opleiding van drie jaar. In het eerste en derde opleidingsjaar loopt de AIOS stage in een huisartsenpraktijk. In het tweede jaar zijn er stages in klinieken in de psychische en chronische zorg.

 

De huisarts in opleiding heeft wekelijks 1 cursusdag. De andere dagen is hij/zij werkzaam in de huisartsenpraktijk, onder supervisie van de huisarts. De huisarts in opleiding draait zelfstandig spreekuur en legt visites af. Na afloop of bij problemen zal hij altijd met zijn/haar huisarts opleider overleggen.

 

Momenteel is Helena Gendera als huisarts in opleiding werkzaam binnen onze praktijk.

Ik ben Helene Gendera, 28 jaar oud en ben op 1 maart begonnen aan mijn eerste jaar van de opleiding tot huisarts.

Nadat ik in 2017 ben afgestudeerd als arts heb in 2 jaar gewerkt als assistent orthopedie en vervolgens een half jaar als assistent cardiologie. Op beide plekken heb ik veel ervaring opgedaan die ik kan gebruiken in mijn verdere opleiding tot huisarts.

Ik woon samen met mijn echtgenoot in Maasmechelen, België, maar ben in Maastricht opgeleid. Ik hoop dit jaar veel bij te leren om mezelf verder te ontwikkelen tot huisarts. Ik hoop het volgende jaar het vertrouwen van de patiënten te krijgen en doe er alles aan om hun zo goed mogelijk te helpen en hulp aan te bieden waar nodig.

© 2015-2020 Ron Buskens