Huisarts in opleiding

 

Onze praktijk is verbonden aan de universiteit in Maastricht voor het opleiden van nieuwe huisartsen. Een huisarts in opleiding is een afgestudeerde arts die zich specialiseert in de huisartsgeneeskunde.

 

De huisarts in opleiding (AIOS) volgt een opleiding van drie jaar. In het eerste en derde opleidingsjaar loopt de AIOS stage in een huisartsenpraktijk. In het tweede jaar zijn er stages in klinieken in de psychische en chronische zorg.

 

De huisarts in opleiding heeft wekelijks 1 cursusdag. De andere dagen is hij/zij werkzaam in de huisartsenpraktijk, onder supervisie van de huisarts. De huisarts in opleiding draait zelfstandig spreekuur en legt visites af. Na afloop of bij problemen zal hij altijd met zijn/haar huisarts opleider overleggen.

 

Momenteel is Marnik Visser als huisarts in opleiding werkzaam binnen onze praktijk.

Ik ben Marnik Visser en ben 26 jaar oud. Op 1 maart ben ik aan mijn derde en tevens laatste jaar van de opleiding tot huisarts begonnen.

In 2016 ben ik afgestudeerd als arts en ben toen 1 jaar gaan werken in Roermond op de Spoedeisende hulp. Mijn eerste jaar van de huisartsopleiding heb ik in Margraten, Zuid-Limburg, door gebracht en mijn tweede jaar waren andere stages dan huisartsstages, namelijk: Ouderenzorg Verpleeghuis te Maastricht en GGZ-stage in Heerlen.

 

Ik woon samen met mijn vriendin in Eindhoven, ben echter van origine een Limburger, dus leuk dat ik in Weert werken mag. Ik hoop dit jaar veel ervaring op te doen en me goed verder te kunnen ontwikkelen als huisarts. Verder ga ik er alles aan doen om er voor de patiënten te zijn en iedereen zo goed als mogelijk te kunnen helpen.

© 2015-2019 Ron Buskens