top of page

Bijwerkingencentrum Lareb

 

Als u last van heeft van bijwerkingen, kunt u in de bijsluiter nagaan of de bijwerking inderdaad bij dit medicijn hoort. Vaak staat er ook aangegeven wat u kunt doen om de bijwerking te voorkomen of te verminderen.

 

Als u verschillende medicijnen gebruikt, neemt de kans op bijwerkingen toe. Ook naarmate u ouder wordt, loopt u meer kans op bijwerkingen. Overleg met uw arts of apotheker over de last die u heeft van de bijwerking. Misschien hebben zij een alternatief.

 

Lareb, meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen

U kunt alles over bijwerkingen vinden op de site van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is door de overheid aangewezen als het meldpunt voor bijwerkingen van geneesmiddelen. Als u een bijwerking heeft ervaren kunt u die daar melden. U krijgt van Lareb altijd bericht terug over uw melding.

 

Ook voor nieuws en informatie over bijwerkingen kunt u terecht op de Lareb website. Zoeken gaat heel eenvoudig door het intypen van de naam van het geneesmiddel. U krijgt dan in één oogopslag informatie over de bijwerkingen van dit geneesmiddel plus een overzicht van alle bijwerkingen die op dat middel zijn gemeld. Zoeken op bijwerking is natuurlijk ook mogelijk.

 

Er staat begrijpelijke informatie zonder medisch jargon.

 

Lareb onderzoekt de meldingen en geeft de resultaten door aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Acute bijwerkingen

Als er sprake is van acute bijwerkingen met ernstig ziek zijn, benauwdheid of zwelling van de slijmvliezen in de mond of keel is het belangrijk dat u direct contact opneemt met de huisarts of huisartsenpost. Deze symptomen wijzen op een allergie voor het medicijn en behoeft direct medische zorg.

Bijwerkingencentrum Lareb
bottom of page