Opleidingspraktijk

Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Dat betekent dat wij (jonge) mensen de kans bieden om bij ons stage te lopen in het kader van hun opleiding. Deze stagiaires werken tot op zekere hoogte zelfstandig maar worden altijd gesuperviseerd door een van de professionals binnen de huisartspraktijk. U kunt dus op verschillende manieren binnen onze praktijk te maken krijgen met iemand in opleiding. Laat het aan de assistente weten indien u hier bezwaar tegen heeft bij het maken van de afspraak, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Welke soort stagiaires werken bij ons?

  • Huisartsen in opleiding.

  • Praktijkondersteuners in opleiding.

  • Assistentes in opleiding.

Huisarts in opleiding

Onze praktijk is verbonden aan de universiteit in Maastricht voor het opleiden van nieuwe huisartsen. Een huisarts in opleiding is een afgestudeerde arts die zich specialiseert in de huisartsgeneeskunde.

 

De huisarts in opleiding (AIOS) volgt een opleiding van drie jaar. In het eerste en derde opleidingsjaar loopt de AIOS stage in een huisartsenpraktijk. In het tweede jaar zijn er stages in klinieken in de psychische en chronische zorg.

 

De huisarts in opleiding heeft wekelijks 1 cursusdag. De andere dagen is hij/zij werkzaam in de huisartsenpraktijk, onder supervisie van de huisarts. De huisarts in opleiding draait zelfstandig spreekuur en legt visites af. Na afloop of bij problemen zal hij altijd met zijn/haar huisarts opleider overleggen.

 

Momenteel is Helena Gendera als huisarts in opleiding werkzaam binnen onze praktijk.

Ik ben Helene Gendera, 28 jaar oud en ben op 1 maart begonnen aan mijn eerste jaar van de opleiding tot huisarts.

Nadat ik in 2017 ben afgestudeerd als arts heb in 2 jaar gewerkt als assistent orthopedie en vervolgens een half jaar als assistent cardiologie. Op beide plekken heb ik veel ervaring opgedaan die ik kan gebruiken in mijn verdere opleiding tot huisarts.

Ik woon samen met mijn echtgenoot in Maasmechelen, België, maar ben in Maastricht opgeleid. Ik hoop dit jaar veel bij te leren om mezelf verder te ontwikkelen tot huisarts. Ik hoop het volgende jaar het vertrouwen van de patiënten te krijgen en doe er alles aan om hun zo goed mogelijk te helpen en hulp aan te bieden waar nodig.

Praktijkondersteuner (POH) in opleiding

Onze praktijk biedt ook stageplekken voor praktijkondersteuners (POH) in opleiding. De praktijkondersteuner is er speciaal voor de chronische zorg. In een aantal gevallen kan de huisarts u doorverwijzen naar het spreekuur van de praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner in opleiding werkt onder begeleiding van onze eigen praktijkondersteuner. 

Werkzaamheden van de stagiaire worden op gepaste wijze te allen tijde geobserveerd en gecontroleerd.

 

Momenteel is er geen praktijkondersteuner in opleiding werkzaam binnen onze praktijk.

Assistente in opleiding

Onze praktijk is een erkend leerbedrijf voor het opleiden van doktersassistentes. Dit houdt in dat u in onze praktijk een stagiaire tegen kunt komen. Dit kan zowel telefonisch alsook bij baliewerkzaamheden zijn. Afhankelijk van het leerjaar en de kennis en kunde van een stagiaire zal de zelfstandigheid variëren.

 

Werkzaamheden van de stagiaire worden op gepaste wijze te allen tijde geobserveerd en gecontroleerd.

 

Momenteel is er geen assistente in opleiding werkzaam binnen onze praktijk.

Hazo24 gecertificeerd
Opleidingspraktijk