top of page

Opleidingspraktijk

Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Dat betekent dat wij (jonge) mensen de kans bieden om bij ons stage te lopen in het kader van hun opleiding. Deze stagiaires werken tot op zekere hoogte zelfstandig maar worden altijd gesuperviseerd door een van de professionals binnen de huisartspraktijk. U kunt dus op verschillende manieren binnen onze praktijk te maken krijgen met iemand in opleiding. Laat het aan de assistente weten indien u hier bezwaar tegen heeft bij het maken van de afspraak, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Welke soort stagiaires werken bij ons?

  • Huisartsen in opleiding.

  • Praktijkondersteuners in opleiding.

  • Assistentes in opleiding.

Huisarts in opleiding

Onze praktijk is verbonden aan de universiteit in Maastricht voor het opleiden van nieuwe huisartsen. Een huisarts in opleiding is een afgestudeerde arts die zich specialiseert in de huisartsgeneeskunde.

 

De huisarts in opleiding (AIOS) volgt een opleiding van drie jaar. In het eerste en derde opleidingsjaar loopt de AIOS stage in een huisartsenpraktijk. In het tweede jaar zijn er stages in klinieken in de psychische en chronische zorg.

 

De huisarts in opleiding heeft wekelijks 1 cursusdag. De andere dagen is hij/zij werkzaam in de huisartsenpraktijk, onder supervisie van de huisarts. De huisarts in opleiding draait zelfstandig spreekuur en legt visites af. Na afloop of bij problemen zal hij altijd met zijn/haar huisarts opleider overleggen.

 

Momenteel is er geen huisarts in opleiding werkzaam binnen onze praktijk.

Huisarts in opleiding
Praktijkondersteuner (POH) in opleiding

Onze praktijk biedt ook stageplekken voor praktijkondersteuners (POH) in opleiding. De praktijkondersteuner is er speciaal voor de chronische zorg. In een aantal gevallen kan de huisarts u doorverwijzen naar het spreekuur van de praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner in opleiding werkt onder begeleiding van onze eigen praktijkondersteuner. 

Werkzaamheden van de stagiaire worden op gepaste wijze te allen tijde geobserveerd en gecontroleerd.

 

Momenteel is er Ester Boonen als praktijkondersteuner in opleiding werkzaam binnen onze praktijk.

Hallo, Mijn naam is Ester Boonen,  Ik ben 25 lentes jong. Woonachtig in Nederweert- Eind en ben afgestudeerd als verpleegkundige. Afgelopen 2 jaar heb ik gewerkt in de dementiële zorg en ik ben klaar voor de nieuwe stap. In september ben ik gestart als stagiaire praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ. Ik zal stage komen lopen op de vrijdag en ik kijk er naar uit om mijn kennis te vergroten binnen de praktijk. In mijn vrije tijd ben ik graag onder de mensen,  wandel ik graag of ik kan heerlijk weg dwalen met een goed boek. Verder is een grote passie van mij reizen en koken. Wie weet tot snel!

Esther.jpg
Assistente in opleiding

Onze praktijk is een erkend leerbedrijf voor het opleiden van doktersassistentes. Dit houdt in dat u in onze praktijk een stagiaire tegen kunt komen. Dit kan zowel telefonisch alsook bij baliewerkzaamheden zijn. Afhankelijk van het leerjaar en de kennis en kunde van een stagiaire zal de zelfstandigheid variëren.

 

Werkzaamheden van de stagiaire worden op gepaste wijze te allen tijde geobserveerd en gecontroleerd.

 

Momenteel is er geen assistente in opleiding werkzaam binnen onze praktijk.

Assistente in opleiding
bottom of page